Wist u dat de Vlaming gemiddeld 120 liter drinkwater per dag gebruikt? Voor een groot deel niet om te drinken, wel voor de tuin, het toilet, de wasmachine of de schoonmaak.

Voor dat soort toepassingen is eigenwaterwinning een voordelig alternatief. Het gaat daarbij om alle vormen van niet-leidingwater, zoals grond-, oppervlakte- en putwater.

Een putboring of eigen waterwinning heeft veel voordelen tegenover het gebruik van leidingwater. Ook is dit milieubewuster om bv geen leidingwater te gebruiken om uw toilet door te spoelen, tuin te bewateren, zwembad te vullen etc...

Enkele voordelen van een eigen waterwinning systeem;

 • Het water is meestal zachter.
 • Geen chloor in het water. Dus beter voor milieu.
 • Geen stijgende jaarlijkse rekeningen meer.
 • Water is ook voorradig tijdens langdurige droogte (lege regenput).
 • ....

Enkele toepassingen van een eigen waterwinning systeem;

 • Waterputten voor tuin
 • Waterputten voor kwekerijen
 • Waterputten voor huishoudelijk sanitair
 • Waterputten voor brandbestrijding
 • Beregeningsputten voor kwekerijen
 • Beregeningsputten voor landbouw
 • Beregeningsputten voor sportvelden
 • Beregeningsputten voor tuinen of parken
 • Waterwinningsputten voor speelplein
 • ....

Hoe gaan we te werk.

Elke regio heeft zijn specifieke grondlagen, waterpeil en waterkwaliteit. Op basis van onze referenties, geo- en hydro geologische database, kunnen wij voor uw specifieke eisen als klant de correcte boordiepte bepalen. Zodoende uw putboring de maximale rendabiliteit behaald.

Water technix is een erkend boorbedrijf. Zodoende houden wij ons aan de door de Vlaamse milieu maatschappij opgelegde regels in verband met grond- en putboringen, om de werken zo correct en milieubewust uit te voeren. Hierdoor geniet u jarenlang zonder problemen van uw investering.

We voeren eerst een proefboring uit om de grondsamenstelling te kunnen analyseren, indien we zien dat er met zekerheid een rendabele putboring kan uitgevoerd worden boren wij een 2e maal met een grotere diameter. Na het creëren van het boorgat plaatsen wij verticale drukbestendige pvc buizen, met onderaan een gekalibreerde filter. De buizen zijn dikwandig en kiwa gekeurd om de grote drukverschillen op te vangen. Rondom de filter wordt er een filtergrind pakket gestort. Dit grind is vuurgewassen, gekalibreerd en ontsmet. Zodoende kunnen wij helder water garanderen.

Om de watervoerende lagen te beschermen tegen verontreiniging, zorgen wij er met kleikorrels of cebogel voor dat de remmende lagen afgedicht worden.

Hierna plaatsen wij een van onze testpompen om het nog vuile water op te pompen. Na enkele dagen wordt dit water volledig helder en laat deze testpomp ons toe om het correcte debiet te bepalen. Alsook kan hier dan een waterstaal genomen worden om door een onafhankelijk labo een fysisch-chemisch en bacteriologische analyse op te maken. Zodoende u perfect weet wat u met uw grondwater kan aanvangen.

Indien u grondwater niet voldoet aan sommige specifieke eisen, kunnen wij in samenwerking met onze partners een passende waterbehandeling aanbieden.Bij watertechnix kan u terecht voor het plaatsen van uw waterwinning systeem op maat. Het meest gekende systeem zijn de boorputten, deze zijn echter niet overal toepasbaar. Daarom hebben wij ons gespecialiseerd in 3 verschillende toepassingen.  


De dieptebron, ook wel boorput genoemd, is het meest gebruikte systeem. In dit geval woont u in een streek waar de watervoerende lagen zeer geschikt zijn voor waterwinning.

Vacuümwaterwinning wordt toegepast wanneer de watervoerende lagen klein of ijzerhoudend zijn.

Drainagetechniek wordt toegepast om zowel wateroverlast te voorkomen, en/of oppervlaktewater te recupereren.


Wij bieden ook het onderhoud en/of herstel aan van bestaande waterwinningssystemen.  


Hebt u vragen? Aarzel niet en contacteer ons vrijblijvend.